Geregistreerd partnerschap in Rotterdam vastleggen

Bel ons 085-4011595

geregistreerd partnerschap Rotterdam

Steeds vaker wordt er in relaties voor gekozen om niet te trouwen, maar te kiezen voor een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract. Dit kan een persoonlijke voorkeur zijn maar ook uit geloofsovertuiging worden gedaan. Onze notarissen staan klaar om een contract voor geregistreerd partnerschap in Rotterdam voor u op te stellen. Een geregistreerd partnerschap houdt qua inhoud hetzelfde in als een trouwakte: in de akte voor het geregistreerde partnerschap legt u samen met uw partner vast wie welk deel van de schulden draagt, wie recht heeft op welk deel van het vermogen bij een eventuele scheiding, enzovoorts. Dit geeft u later zekerheid doordat u altijd terug kunt vallen op deze akte.

Een geregistreerd partnerschap in Rotterdam laten registreren

De enige manier om een geregistreerd partnerschap in Rotterdam vast te leggen is door een bezoek te brengen aan een notaris. Een notaris is de enige die de juiste rechten heeft voor het in orde maken van een dergelijk partnerschap. U kunt zelf bepalen wanneer u de voorwaarden van het geregistreerd partnerschap wilt laten registreren en wat de inhoud is van deze registratie. Het is gebruikelijk om onder andere vast te leggen hoe u het vermogen verdeelt bij een eventuele scheiding en hoe u de schulden draagt. Een notaris kan u adviseren bij het registreren van een dergelijk partnerschap.

Het voordeel van geregistreerd partnerschap

U kunt vanzelfsprekend ook een prima relatie hebben zonder hier een geregistreerd partnerschap van te maken. Het grote voordeel van het registreren is echter dat u beide weet waar u aan toe bent bij een eventuele scheiding. U weet waar u recht op heeft, evenals dat uw partner op de hoogte is van uw en zijn/haar eigen rechten. Mocht u dan in een later stadium een conflict krijgen dan kunnen de voorwaarden van het geregistreerde partnerschap uitkomst bieden. U kunt eventueel de voorwaarden tussentijds veranderen als u hier beiden mee instemt.