Samenlevingscontract in Rotterdam opstellen met de notaris

Bel ons 085-4011595

Samenlevingscontract Rotterdam

Het komt steeds vaker voor dat partners wel willen samenwonen en hun leven willen delen, maar dit niet willen vastleggen met een trouwerij. Dit kan een persoonlijke voorkeur zijn, maar bijvoorbeeld ook voortkomen uit geloofsovertuigingen. In deze gevallen kan het raadzaam zijn om een zogenaamd samenlevingscontract op te stellen. Voor het opstellen van een samenlevingscontract in Rotterdam helpen de notarissen van ons notariskantoor u graag op weg! Wij kunnen u advies geven in de zaken die u op zou kunnen nemen in een samenlevingscontract en voeren dit direct voor u uit, indien gewenst. Samenwerkingscontracten zijn nog relatief nieuw in Nederland maar worden steeds populairder.

Wanneer een samenlevingscontract in Rotterdam opstellen?

Voorheen was het niet gebruikelijk om een samenlevingscontract op te laten stellen door een notaris. Pas sinds 2005 hebben dergelijke contracten enorm aan populariteit gewonnen in relaties. Het voordeel van een samenlevingscontract is dat u samen met uw partner vast kunt leggen wie waar recht op heeft als het ooit tot een scheiding zou komen. Bij een scheiding spelen emoties vaak een grote rol waardoor het lastig is om samen tot een oplossing voor problemen te komen. Met het opstellen van een samenlevingscontract in Rotterdam voorkomt u dergelijke conflicten doordat u altijd op het contract terug kunt vallen bij problemen.

De inhoud van een samenlevingscontract

Een samenlevingscontract bevat de afspraken die u met uw partner heeft gemaakt over bijvoorbeeld de verdeling van het vermogen bij een scheiding en de bevoegdheid over eventuele kinderen. U beiden willen uw kinderen immers blijven zien, maar het is vaak moeilijk om hier een afspraak over te maken. Door het vooraf vast te leggen in een samenlevingscontract in Rotterdam hoeft u hier in een later stadium geen conflicten over te hebben. Een notaris dient als een onafhankelijke partij en kan tegelijkertijd advies geven over de voorwaarden die in het contract kunnen worden opgenomen.